Verslag ronde tafel conferentie met corporaties over ketensamenwerking

Afgelopen maand heeft er een conferentie plaats gevonden waarbij ik in het kader van mijn PhD onderzoek, samen met Building Business en Prof.dr. Hans de Jonge (Brink Groep/TU Delft) heb samengewerkt aan het bijeen brengen van een aantal corporatie bestuurders van naam en faam om met hen te praten over de kansen die corporaties laten liggen bij de samenwerking met de bouwindustrie.

Via nevenstaande link kunt u het volledige verslag van de bijeenkomst downloaden. Om ook de visie van bouwondernemers op deze problematiek te vernemen en hen de kans te geven te reageren op de visie van de corporaties (zoals geschetst in het artikel) wordt er in het eerste kwartaal 2008 een gelijksoortige ronde tafel conferentie voor bouwondernemers belegd. Ook deze bijeenkomst zal in Building Business worden gepubliceerd. De doelstelling van deze conferenties is gelijkgestemden bij elkaar te brengen om  gezamenlijk te bewijzen dat het mogelijk is door verregaand samen te werken de integrale kosten te verlagen, de kwaliteit te verhogen en een goede marge te maken.

Mijn stelling is dat projectongebonden samenwerking in ketens uiteindelijk resulteert in meetbaar betere prestaties in kwaliteit en kwantiteit. Daarvoor is bewijs en dus pilots nodig. Gelukkig zijn nu de eerste corporaties opgestaan die hebben toegezegd daaraan te willen meewerken. Nu de bouwers nog…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.