Fout vertraagt renovatie

Ik vond voor u een mooi tastbaar voorbeeld van zgn. faalkosten zoals die in Almere zijn opgetreden bij de renovatie van een woonwijk…

Gepubliceerd op 30 oktober 2008 in Almere vandaag, 12:05

Laatst bijgewerkt op 30 oktober 2008, 12:07

clip_image001

ALMERE / JEROEN OOSTERHEERT – 

Woningstichting Goede Stede heeft een fout gemaakt bij de renovatie van Stedenwijk-Noord. Deuren in de woningen zijn niet breed genoeg.

Dit werd geconstateerd door de Werkgroep Wijk in de lift. Volgens het bouwbesluit zouden de deuren 85 centimeter breed moeten zijn, maar bij de tot nu toe aangepaste huizen zijn ze niet breder dan 73 centimeter. ,,Het is niet prettig dat het gebeurd is. We hebben dat niet goed ingeschat”, reageert Gerdien van der Endt namens Goede Stede. De woningstichting gaat de reeds geplaatste foute deuren niet vervangen. Het gaat om enkele honderden achter- en schuurdeuren. Wel worden vanaf nu deuren met de juiste afmeting geplaatst. Doordat deze besteld moeten worden, wordt de renovatie vertraagd. Wat de extra kosten bedragen om de fout te herstellen kon Van der Endt gisteren niet zeggen.

Goede Stede is ongeveer een jaar geleden begonnen met de renovatie van Stedenwijk-Noord. De totale kosten werden toen geraamd op veertig miljoen euro. In totaal gaat het om ongeveer zeshonderd woningen.De werkgroep heeft het liefst dat ook de foute deuren die al geplaatst zijn vervangen worden. ,,Het staat in het voorschrift dus wij willen dat het veranderd wordt”, aldus Hans van Rijsse namens de werkgroep. Volgens Goede Stede mag het wel omdat het bouwbesluit alleen geldt voor renoveren en hier zou het volgens Van der Endt gaan om onderhoud. ,,Je kunt het noemen wat je wilt, maar volgens mij is het gewoon renoveren”, reageert Rijsse daarop. Zij hebben de problemen inmiddels bij het college van burgemeester en wethouders neergelegd en hopen dat het een uitspraak wil doen. ,,Anders moeten we naar de rechter, maar dat is een uiterste middel.”Het college van burgemeester en wethouder laat in een reactie weten dat er niet gecontroleerd wordt of de deuren te smal zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.