‘We houden als bouwsector elkaar vast in onze rol’

– voor u gelezen op Aedesnet –

26 januari 2009

‘We houden als bouwsector elkaar vast in onze rol. Initiatieven als voorwaartse ketenintegratie zijn mooi, maar werken mijns inziens onvoldoende.’ Dit zei Frank Bijdendijk, directeur van woningbouwvereniging Stadgenoot uit Amsterdam, op de SBR nieuwjaarsbijeenkomst 2009.

Crisis
De huidige kredietcrisis kan de bouw volgens Bijdendijk helpen een nieuwe weg in te slaan: ‘Gedrag kun je alleen veranderen met emotie. Een crisis als deze helpt daarbij, want door de misère leren we als sector en als mens dat we geen heer en meester zijn. We zijn een onderdeel van de wereld en moeten als sector dus proberen een verbinding met onze omgeving te leggen. Maatschappelijk rendement kan heel goed samengaan met financieel rendement!’

Vertrouwen
Het sleutelwoord voor de nieuwe weg die de bouw moet inslaan is volgens de directeur van Stadgenoot ‘vertrouwen’. ‘Vertrouwen in elkaar is nodig om nieuwe, langdurige en duurzame samenwerkingsvormen te realiseren. We moeten toe naar een systeem waarbij ieder van het begin tot het einde van een project betrokken is en waarbij ieders professionaliteit wordt gebruikt.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.