Ymere start co-makership met bouwbedrijven

[voor u gelezen in propertyNL]

AMSTERDAM – Ymere gaat met drie bouwbedrijven in co-makership projecten ontwikkelen en realiseren. Op dinsdag 1 december hebben bestuurder Stefan Schuwer van Ymere, de heer R. Dielwart, directievoorzitter van Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed, mevrouw A. de Groot-Schuttert, directeur van Trebbe Oost & Noord, en de heer H. Homberg, directeur van Era Contour, de intentieovereenkomsten voor samenwerking ondertekend.

Ymere wil in de toekomst een derde van haar jaarlijkse bouwproductie in co-makership realiseren. De essentie van dit co-makership is dat een op continuïteit gerichte samenwerking tot grote verbeteringen in het totale proces leidt. Het uiteindelijke resultaat is een hogere kwaliteit van producten tegen lagere kosten. Een herverdeling van taken en verantwoordelijkheden tussen de partners maakt een centrale regie mogelijk en leidt tot een betere integratie van ontwerp en uitvoering.

Ymere heeft de afgelopen maanden een selectieproces gehouden en drie partners gekozen met wie zij een pilotproject gaat opstarten. Het streven is om in het vierde kwartaal 2010 met de uitvoering van de projecten te starten en eind 2011 op te leveren. Tijdens het hele ontwikkel- en bouwproces worden de projecten gemonitord. Als bij de eindevaluatie blijkt dat co-makership inderdaad de verwachte kwalitatieve en financiële voordelen oplevert, gaat Ymere een langdurige samenwerking met de bedrijven aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.