Toepassing BIM bij ketensamenwerking Com.wonen Dura Vermeer

Op 15 december jl. is de start bouw gevierd van project Landbouwbuurt fase 2. De ontwikkeling en bouw van het project vindt plaats volgens de principes van ketenintegratie, waarbij de toevoeging van 3D BIM in dit project, het zogenaamde Bouw Informatie Model, een belangrijke rol speelt!

De realisatie van het project Landbouwbuurt is een samenwerking tussen Com•wonen en Dura Vermeer Bouw Rotterdam en kwam tot stand door gebruik te maken van de 3D BIM methode van Hét Facilitair Bureau van Kokon, waarbij bouwkundige, constructeur en installateur in eenzelfde model werken en realtime hun gegevens verwerken. Vanuit het 3D BIM model worden alle benodigde werktekeningen gegenereerd en is inzoomen tot ieder gewenst detailniveau mogelijk. Met het gebruik van BIM worden afstemmingsfouten tussen verschillende disciplines op een vroegtijdig moment geconstateerd, wat helpt faalkosten te reduceren.

Op basis van real life data is een korte animatie gemaakt waarin u kunt zien wat het team tot stand heeft gebracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.