Rotterdamse pilot verstrekking vergunning binnen 1 dag

ROTTERDAM – De gemeente Rotterdam start met woningcorporatie Com wonen en bouwer Dura Vermeer een verregaande samenwerking op het vlak van vergunningen. Het doel: een vergunning in één dag. Wat nu nog veel voorkomt is dat een vergunning ‘aan elkaar hangt’ van de mitsen en maren in de vorm van nadere voorschriften en eisen, die naderhand weer gecheckt moeten worden, stelt Com wonen. Door korte tijd intensief samen te werken zou de vergunning direct klaar kunnen zijn.

De afdeling Vergunningen van de gemeente Rotterdam stelt zich ten doel om hoogwaardige vergunningen in één dag te kunnen leveren. Van een toetsende en controlerende, afwachtende houding wil de gemeente naar het leveren van toegevoegde waarde aan het bouwproces. “Over vijf jaar is er geen bouwvergunning meer. Het is maar de lakzegel op het proces. Het gaat om het idee, de gedachte: kom los uit de klassieke manier van denken”, aldus Margreet Schotman, hoofd afdeling Vergunningen.

Vooralsnog gaat het om een pilot. De pilot betreft de ontwikkeling van Het Mooie Plan fase 2 in Lombardijen. In oktober stelden de opdrachtgever, bouwer, architect, gemeente, nuts, installateurs en constructeur gezamenlijk een eerste echte LEAN-Planning van de ontwikkel/ontwerpfase op. Zo kon het ketenintegratieteam van Het Mooie Plan fase 2 de periode tussen de planning en de start bouw met tien weken inkorten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.