Hurks en Kuijpers mede financier voor nieuwbouw ziekenhuis

– voor u gelezen in propertyNL van 15 feb 2011 –

Het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden wordt gebouwd in samenwerking met Bouwcombinatie Bernhoven, met Hurks groep en Kuijpers Centrale Projecten. Zij hebben ook in de aanloop naar de bouw een rol gespeeld, door bij te dragen aan het ontwerp en de financiering van het nieuwe ziekenhuis. Bij het voortraject van de nieuwbouw waren continuïteit en verantwoordelijkheid essentieel voor ziekenhuis Bernhoven.

Het ziekenhuis heeft daarom in een vroeg stadium een bouwcombinatie geselecteerd. De bouwcombinatie was samen met het ontwerpteam, en onder aanvoering van het projectbureau Nieuwbouw van ziekenhuis Bernhoven, verantwoordelijk voor de bestekken en bouwtekeningen. Een keuze die afwijkt van het reguliere pad, waarbij op basis van het bestek wordt aanbesteed. De samenwerking was ook in het financiële voortraject bijzonder. Mede dankzij een achtergestelde lening van de moederbedrijven van Bouwcombinatie Bernhoven, Hurks groep (60%) en Kuijpers Centrale Projecten (40%), kon ziekenhuis Bernhoven in september 2010 starten met de bouw. Ook in dat kader bewandelen het ziekenhuis en de bouwcombinatie niet het gebruikelijke pad. Beide partijen zijn blij met de samenwerking en met het tempo waarin de bouw zich voltrekt. Voorjaar 2013 zullen de deuren van het nieuwe ziekenhuis opengaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.