Randvoorwaarden voor het succesvol implementeren van ketensamenwerking

Op basis van de lessen die zijn opgedaan tijdens de uitvoering van 10 pilots in de UK zijn een aantal lessen te trekken voor het succesvol implementeren van ketensamenwerking. We zullen er iedere week eentje publiceren zodat ze uiteindelijk alle 10 na te lezen zijn.

  • Opdrachtgevers dienen hun bouwer en de meest belangrijke strategische partners zo vroeg mogelijk in het bouwproces betrekken. Vele opdrachtgevers menen zelf voldoende bouwkennis te hebben, maar die is nooit zo actueel als die van de bouwondernemers zelf. Zij hebben door het werken voor verschillende opdrachtgevers veel ervaring opgedaan. Van die kennis kunnen nieuwe opdrachtgevers profiteren (uitwisselen van best practices).

Hierbij gaan we er dan wel vanuit dat er met bouwondernemers gewerkt wordt die het proces van verbeteren en vernieuwen diep in de genen hebben zitten. In de UK bleek het hierdoor mogelijk tijd en € te besparen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.