BIM bij kleine architectenbureaus

Een onderzoek naar de toepassing en implementatie van Building Information Modeling bij architectenbureaus met een omvang tot 10 fte.

– Voor u gevonden, masterthesis van Bert Leeuwis, TU-Delft –

Building Information Modeling is een actueel onderwerp in de bouwbranche. Tijdens het laatste, afsluitende jaar van mijn masterstudie Real Estate & Housing aan de TU Delft heb ik met plezier gewerkt aan dit onderzoek: BIM bij kleine architectenbureaus. Het onderzoek gaat in op de huidige toepassing van BIM bij deze doelgroep en eindigt met een aanbeveling voor de toekomst. Het onderzoek valt onder het afstudeerlab design & Construction Management. Gedurende het jaar heb ik informatie verzameld en ben ik betrokken gebleven bij de ontwikkelingen van BIM in Nederland, die in een stroomversnelling raakt. Ik heb gesprekken gevoerd met experts op het gebied van BIM en interviews afgenomen met architecten. Samen met informatie die in de vakliteratuur beschikbaar is, vormt dit de basis voor de conclusies van dit onderzoek. Nevenstaand de link naar zijn gehele thesis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.