Condities voor partnering bij woningverbetering door corporaties

Met als thema „Op zoek naar kritische succesfactoren voor de toepassing van partnering in de Nederlandse praktijk‟

– Voor u gevonden – afstudeerscriptie van de heer D.O.J. Wattjes, TU – Delft –

Dit onderzoek is specifiek gericht op de relationele samenwerkingsvorm „partnering‟, aangezien „partnering‟ een veelbelovende nieuwe projectbenadering is en aansluit op de wijze waarop corporaties bouwprojecten kunnen organiseren. Bij partnering wordt in een vroeg stadium van de planontwikkeling samengewerkt, hierbij worden de werkprocessen en belangen tussen de betrokken partijen onderling afgestemd. De samenwerking is meestal in teamverband waarbij kennis en kunde van de betrokkenen in vertrouwen gedeeld wordt. In de internationale constructieliteratuur is veel onderzoek gedaan naar „partnering‟. Daarbij is ook empirisch onderzocht welke „condities‟ in hoofdlijn van belang zijn voor een succesvolle toepassing van „partnering‟, dit zijn de zogenaamde „kritische succesfactoren‟ (Nyström 2005; Yeung 2007; Chan 2010). Deze condities kunnen als checklist gebruikt worden om partnering succesvol toe te passen. Wanneer aan deze condities zorgvuldig invulling wordt gegeven, verhoogt dit de kans op succesvolle partnering. Door op de nevenstaande link te klikken kunt u zijn gehele rapportage downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.