De inbedding van BIM in de Nederlandse Bouwcontracten

– Voor u gelezen – afstudeerscriptie van W. van de Koot, Masteropleiding Nederlands Recht, Open Universiteit Nederland –

De toepassing van Bouw Informatie Modellen (BIM) neemt snel toe, zowel in Nederland als internationaal. Zoals dat vaak gaat bij nieuwe software en technieken is er een groep ‘koplopers’ die enthousiast aan de slag gaat, terwijl de grote massa afwachtend, maar wel met belangstelling toekijkt. Met BIM is dat niet anders. Hoewel over de technisch inhoudelijke aspecten van het BIMmen reeds veel geschreven is, zijn de juridische vragen en achtergronden rondom deze nieuwe technologie in Nederland nog maar beperkt besproken.

In het onderzoek dat aan deze scriptie ten grondslag ligt heb ik gekeken naar de inbedding van BIM in bouwcontracten zoals die in Nederland momenteel plaatsheeft én naar hetgeen op dit gebied in Amerika reeds tot stand is gebracht. Op basis van het onderzoek zijn aanbevelingen gedaan om het juridisch kader van de BIM toepassing in Nederland te versterken. Nevenstaand de link naar zijn scriptie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.