Ik wil aantonen dat ketensamenwerking bijdraagt aan het reduceren van faalkosten

– Voor u gelezen in Building Business van Augustus 2005 –

Volgens Marcel Noordhuis hebben professionele bouwers prima commerciële vaardigheden gericht op het maken van omzet, maar laten de vaardigheden om faalkosten binnen de eigen organisatie en tussen de samenwerkende partners in het bouwtraject te beheersen, nog veel te wensen over. En dat terwijl bouwers vaak worden geconfronteerd met aanzienlijke faalkosten, zonder de exacte omvang en herkomst ervan te weten.

Met behulp van ketenmanagement, een methode die onder andere in de auto-industrie allang met succes wordt toegepast, kunnen volgens Noordhuis de faalkosten worden teruggedrongen. Dat is althans zijn centrale stelling waarop hij in 2013 hoopt te promoveren aan Nyenrode Business Universiteit. Building Business had een gesprek met de onderzoeker, én met zijn promotor Jack van der Veen, hoogleraar Supply Optimization.  Nevenstaand de link naar het hele artikel van destijds.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.