Op zoek naar de doorbraak; corporaties en ketensamenwerking

– Voor u gelezen in Building Business november 2007 –

 

Met ketenintegratie zijn ontegenzeggelijk voordelen verbonden. Uit andere sectoren van de economie worden met regelmaat voorbeelden aangedragen, die de ‘achterlijke’ bouwsector op dit punt op het goede spoor zouden moeten zetten. Want waarom komt deze integratie, in Engelse vaktermen Supply Chain Management, nog zo moeizaam van de grond?

Nijenrode-promovendus Marcel Noordhuis heeft er zijn missie van gemaakt om opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw dichter bij elkaar te brengen. Op zijn initiatief haalde Building Business eerst een gezelschap van directeuren van woningcorporaties bij elkaar, van wie toch een langetermijnvisie op goed opdrachtgeverschap mag worden verwacht. Hun conclusie: corporaties kunnen het op bepaalde punten zeker beter doen, maar voor een echte doorbraak kan en mag de inzet van de bouwbedrijven niet ontbreken. Nevenstaand de link naar het gehele – naar mijn idee nog steeds actuele artikel –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.