Mastering Three, een drievoudige werkwijze die leidt tot een vitale bouwpraktijk

Inleiding

De huidige bouwsector kenmerkt zich door intensieve samenwerking en een toenemend streven naar innovatie en duurzaamheid. Samenwerking wordt binnen de sector vaak als voorwaarde beschouwd om tot duurzame bouwinnovaties te komen. Maar is dat wel zo? Geldt dat voor elke samenwerkingsvorm?  Is de ene vorm beter dan de andere? Welke samenwerkingsvorm  is de beste? En aan welke voorwaarden moet die samenwerking dan voldoen? Deze vragen vormden de basis voor het onderzoek dat wij, onderzoekers van het Center for Sustainability van Nyenrode Business Universiteit, gesponsord door de Koninklijke BAM Groep nv uitvoerden in 2010 en 2011. Nevenstaande link leidt naar het gehele artikel. 

Het onderzoek wijst uit dat het proces van samenwerking in de bouwpraktijk niet bestaat. Wel worden verschillende samenwerkingsvormen onderscheiden. Daarnaast blijkt dat een juiste mix van deze samenwerkingsvormen met specifieke innovatie- en duurzaamheidsambities leidt tot drie krachtige werkwijzen. Een onderling samenhangende toepassing van deze werkwijzen – het luistert heel nauw welke specifieke werkwijze op welk moment gekozen wordt – zal uiteindelijk leiden tot een vitale duurzame bouwpraktijk, die gepaard gaat met maximale waardecreatie voor alle betrokken partijen. In deze publicatie worden de resultaten van het onderzoek beschreven. Maar allereerst belichten we de centrale onderzoeksvraag, de gevolgde werkwijze, de gebruikte definities en een schets van de bouwsector als geheel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.