Ketenintegratie met Gemeente Rotterdam

Op 30 oktober jl. hebben de gemeente Rotterdam, woningcorporatie Havensteder en Dura Vermeer het projectplan Ketenintegratie ondertekend met de ambitie om het gezamenlijke bouwproces, inclusief de ruimtelijke ordeningsprocedure te verkorten met 2 jaar, met als uiteindelijke doel: vergunning in één dag!

Bij de start van Het Mooie Plan is in 2010 een intentieovereenkomst getekend door wethouder Hamit Karakus, Dura Vermeer en Havensteder om het vergunningentraject in ketenintegratie te ontwerpen. Dit programma heeft toen al als doel meegekregen: een vergunning in één dag. Dat is niet helemaal gelukt, het werden drie dagen. Echter door een parallel en goed afgestemd proces met elkaar te doorlopen, waarbij de gemeente een adviserende rol heeft en direct meedenkt in het proces, zijn grote verbeteringen bereikt. Uiteraard nemen de twee marktpartijen het advies van de gemeente over en betrekken zij hen bij de uitwerking van het project.

Nieuw en ambitieus projectplan
Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe proces voor de vergunning is het ketenintegratie- en uitvoeringsteam tegen de ruimtelijke ordeningsprocedure aangelopen, inclusief de bijbehorende planprocessen van de gemeente en interne processen bij de opdrachtgever. Na een LEAN-planningssessie (Value Stream Mapping) waarin het hele project van initiatief tot en met afgifte van de vergunning is bekeken, is een weekplanning opgezet van 8 meter lengte! Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente in de persoon van Margreet Schotman (hoofd Vergunningen) en Ingeborg Berger (hoofd Stedenbouw) de handen ineen geslagen. Een nieuw en ambitieus projectplan is opgezet met de ambitie het hele planproces te doorlopen in 6 maanden, uiteraard met in achtneming van de juridische kaders. De gemiddelde doorlooptijd is op dit moment 2,5 jaar.

Nieuw proces
Het project start nu, na ondertekening, onder leiding van Marco Verhoeven. Van Havensteder is Babette van den Ancker de trekker van de kar en voor Dura Vermeer is dat André Klouwen. De stuurgroep voor het projectplan Ketenintegratie bestaat uit de ondertekenaars: Margreet Schotman, Ben Pluijmers van Havensteder en Rob Tummers van Dura Vermeer. In de loop van de eerste helft van het nieuwe jaar wordt een nieuw proces/product opgeleverd waar ook andere marktpartijen gebruik van kunnen maken.

/>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.