Slimme coalities brengen innovatie in de bouw

– Voor u gelezen in het blad Het Experiment – 3/2011 –

Muurtjes moeten omver! Op het gebied van wetgeving, marketing en financiën. Grondige innovatie is noodzakelijk. Alleen dan kan de transitie in de bouw worden gerealiseerd. Door Jan Willem van de Groep, beeld Frank Hanswijk, Klomps Bouwbedrijf (impressie), Roos Aldershoff (Bussum)

Het is gek dat er zo veel innovatie op productniveau te zien is, maar dat het denken in integrale concepten zich maar moeizaam ontwikkelt. In andere sectoren is innovatie de kurk waarop de organisatie drijft: de eerste i-Pad is nog niet op de markt of de release van de snellere, dunnere, betere versie staat al gepland. In de bouw blijft alles maar bij het oude. Het SEV-programma Energiesprong verwacht veel van slimme coalities: samenwerkingsverbanden tussen makers in de bouw die klanten (eindgebruikers) centraal hebben gesteld en die vanuit dat vertrekpunt integrale concepten aanbieden. Nevenstaand de link naar het gehele artikel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.