Strategische vernieuwing helpt bouw uit het dal

– Voor u gelezen in de Performance-meting Top Bouwondernemingen in Nederland over het verslagjaar 2011 –

Ondanks de economische misère zijn er ook lichtpunten, kansen en uitdagingen. In alle sectoren van de bouw wordt hard gewerkt aan het beteugelen van de faalkosten. Nieuwe werkwijzen en samenwerkingsvormen, zoals ketenintegratie, lean-bouwen en conceptueel bouwen, worden met succes geïmplementeerd. Daarnaast is voor de bouw een sleutelrol weggelegd bij het streven naar duurzaamheid. Duurzaam opererende bedrijven onderscheiden zich door klantgerichter relatiemanagement, kostenreductie en diversificatie van producten en diensten. De komende jaren krijgt de bouw voorts in toenemende mate te maken met de veranderende opstelling van opdrachtgevers.

Elders in dit rapport zijn trends en ontwikkelingen bij overheden, corporaties, beleggers en projectontwikkelaars in kaart gebracht. Het lijdt geen twijfel dat resultaatgerichte ondernemers hierop adequaat zullen reageren om hun positie op de markt te verstevigen. Via de nevenstaande link kunt u het gehele artikel downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.