Never waste a good crisis!

– Voor u gelezen in het blad bouwkennis op basis van een column van mijn hand – 

Onder druk van de economische crisis verdampen de bouwvolumes en is er een moordende (prijs)concurrentie gaande. Voor opdrachtgevers (o.a. woningcorporaties, beleggers, ontwikkelaars) is de verleiding groot om nu maximaal te profiteren van de marktwerking en hun (resterende) bouwopgave weg te zetten tegen de laagste prijs. Voor velen geldt dat het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van vastgoed een manier is om invulling te geven aan de eigen strategische doelstellingen. Denk hierbij aan klanttevredenheid, duurzaamheid, reductie van de levensduurkosten of het verbeteren van de productkwaliteit c.q. het wooncomfort.

Opvallend is echter dat vele opdrachtgevers het alleen selecteren op de laagste prijs tot een ware kunst hebben verheven. Groot is het enthousiasme als een werk ver onder de eigen begroting is aangenomen door een van de vele bouwondernemers die zitten te springen om werk.

De grote vraag is echter wat de uiteindelijke prijs/prestatie is, als het werk is afgerond. Hier wordt vaak niet op gestuurd. Via nevenstaande link kunt u het gehele artikel opvragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.