Slim omgaan met bestek (Bimming Business Programma)

Een bouwproject gaat gepaard met informatiestromen en communicatielijnen om het project binnen de vastgestelde voorwaarden en wensen te realiseren. De tijd is aangebroken dat bedrijven deze informatiestromen beter willen én moeten beheersen en controleren. De intrede van het Bouw Informatie Model is een hulpmiddel om de informatiestromen binnen een bouwproject inzichtelijk en bewerkelijk te maken om zodoende faalkosten te beperken. Logische zeer interessante vraag die vanuit het MKB naar voren is gekomen gaat over de verwerking van de inhoudelijk technische informatie van het bestek. Dit onderwerp is als onderzoek opgepakt binnen Bimming Business. Een interessante informatiestroom, die veelzeggend is over de uiteindelijke kwaliteit en vorm van het bouwproject. In dit onderzoek is een eerste aanzet gedaan naar de juiste omgang met deze steeds belangrijker wordende bouwtechnische informatiestromen. Nevenstaand de link naar het gehele onderzoek.

Het ontstaan van deze onderzoeksvraag is te danken aan belangrijke schakels binnen de Hogeschool van Amsterdam en het Bimming Business programma. In dit programma worden, naast het verbinden van het onderwijs en het bedrijfsleven, de innovatieve concepten uitgewerkt op het gebied van ketenintegratie en Building Information Modelling.

Alle activiteiten en tussenbeoordelingen zijn te vinden op de algemene website, http://www.bimmingbusiness.nl

Amsterdam, februari 2013

Erik Visser en Jelle de Boer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.