De innovativiteit van het MKB in 2013

[Door S.T. Doove MSc en dr. Y.M. Prince]

Door diverse aspecten van innovatie te beschouwen, zoals de innovatie -inputs, de innovatieoutputs en het innovatieproces, is inzicht verkregen in de innovativiteit van MKB-bedrijven in verschillende sectoren. Door middel van een telefonische enquête onder 2.000 bedrijven van het MKB-beleidspanel zijn diverse innovatie-indicatoren in kaart gebracht. Daaruit kan geconcludeerd worden dat bedrijven in de Industrie, Financiële instellingen en de Verhuur en zakelijke dienstverlening op alle fronten koplopers zijn wat betreft innovatie. In tegenstelling tot deze sectoren zijn MKBbedrijven in de Bouwnijverheid op alle fronten juist weinig innovatief. De Horeca en Vervoer, opslag en communicatie scoren over het algemeen ook niet erg hoog op de verschillende innovatieaspecten. De sectoren Handel en reparatie en Overige dienstverlening behoren voor alle innovatieaspecten tot de middenmoot. Daarnaast geldt voor zowel de innovatie-inputs en -outputs als het innovatieproces dat de mate van innovativiteit toeneemt met de grootteklasse. Nevenstaand de link naar het gehele onderzoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.