De consument als woonexpert en co- producent in het woningbouw ontwikkeltraject

– Voor u gevonden, de MSRE scriptie van Jeroen de Graaf –

De rol van de consument in de maatschappij is de afgelopen decennia behoorlijk veranderd. De nieuwe economie is de oude economie op topsnelheid, waarbij de meest essentiële verandering de tijdsfactor is. In het drukke bestaan van de consument moet een goede balans gevonden worden tussen de carrière, het gezin, vrienden, dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden De consument laat zich niet langer in klassieke klantsegmenten duwen. Consumenten leiden namelijk steeds minder hun leven langs traditionele waardepatronen, zij hebben daarentegen meer de behoefte aan een eigen unieke identiteit. Bovendien is de consument beter in staat zijn eigen zienswijze te ontwikkelen, omdat zij over meer informatie en een betere educatie beschikt. Wanneer dit in ogenschouw wordt genomen en naar het huidige woningbouw omwikkeltraject wordt gekeken kan geconcludeerd worden dat de productgedreven- en concurrentiegerichte aanpak hiervan moet veranderen in een meer consument- en marktgedreven aanpak. De onderzoeksvraag van deze afstudeerscriptie luidt dan ook:

“ Hoe kunnen vastgoedontwikkelaars de initiatief- en ontwikkelfase zodanig vormgeven dat het ontwikkeltraject voor woningen meer consumentgedreven wordt en daarbij beter rekening wordt gehouden met de wensen van de woonconsument?” Via nevenstaande link zijn scriptie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.