Opportunistisch gedrag in de postcontractuele fase door opdrachtgevers

– Masterscriptie door Ruud Schrauwen –

Al  sinds lange tijd wordt wantrouwen en niet eigenbelang overstijgend denken gezien als een grote zwakte van de bouwsector. Ook in recentere onderzoeken wordt wantrouwen in de bouwsector erkend als een groot probleem. Er wordt gesteld: niets kost zo veel geld en energie als wederzijds wantrouwen. Het eigenbelang nastreven ten koste van de belangen van anderen wordt gezien (als een vorm van) opportunisme. Ondanks jarenlange pogingen om opportunistisch gedrag te voorkomen, zien adviseurs van Twynstra Gudde het helaas nog regelmatig verkeerd gaan.

Probleemstelling

Twynstra Gudde heeft het gevoel dat er meer of betere sturingsmechanismen zijn om opportunisme te kunnen beheersen dan wel op te kunnen anticiperen dan nu voorhanden. In die verschillende sturingsmechanismen wil Twynstra Gudde inzicht krijgen om in de dagelijkse adviespraktijk toe te kunnen passen. Nevenstaand de link naar het gehele artikel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.