Aan de slag met BIM

– Voor u gelezen, RRBouw Rapportage 144, geschreven door Jan Straatman, Willem Pel en Hans Hendriks –

Aan de slag met BIM

Samenwerking tussen verschillende partijen leidt in veel branches tot grote voordelen op velerlei gebieden. Momenteel zet ook de bouwsector grote stappen, onder meer op het gebied van Bouw Informatie Modellering, kortweg BIM. De praktijkervaring die is neergeslagen in deze handreiking is daarvan het tastbare bewijs. Gedurende anderhalf jaar zijn negen lid-bedrijven van Bouwend Nederland begeleid bij het zetten van stappen op hun BIM-pad. Na deze periode van intensief met elkaar uitwisselen van kennis en ervaringen, concluderen deze bedrijven dat de voordelen van het uitwisselen en delen van kennis vele malen groter is dan het mogelijke nadeel van laten meekijken in je keuken.

De handreiking gaat op een bijzondere wijze in op het onderwerp BIM. Al lezend krijgt u vele indrukken en ideeën aangereikt. De rode draad hierbij is de implementatie van BIM in de eigen organisatie en afstemming met andere ketenpartners. Uniek is dat de deelnemende bedrijven behoren tot het MKB en het grootbedrijf en dat de lessen zijn gebaseerd op de schat aan ervaringen die zijn opgedaan in de echte praktijk. Er zullen dus altijd parallellen zijn te vinden met uw organisatie, waardoor u dankbaar gebruik kunt maken van de ‘does & don’ts’ en ‘how to’s’ die deze bedrijven met u willen delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.