De winst van innoveren, innovatie en prestaties van bouwbedrijven

– Voor u gelezen, EIB onderzoek uitgevoerd door drs. F.J. Jansen en prof. dr. ir. A.J. van der Vlist –

De bouw wordt in het algemeen gezien als een sector die, wat innovatie betreft, niet voorop loopt. Komt dit misschien omdat bouwbedrijven weinig of geen voordeel uit innovatie kunnen behalen? In dit onderzoek is geprobeerd om op deze vraag een antwoord te vinden. Uit eerder onderzoek, dat het EIB in de afgelopen jaren heeft uitgevoerd, is een beeld ontstaan van bouwbedrijven die qua innovatief ondernemerschap, vooruitstrevend zijn en welke niet. Door de financiele resultaten van beide groepen van bedrijven (innovatoren en niet-innovatoren) over een reeks van jaren te volgen en te vergelijken is naar een causaliteit gezocht tussen bedrijfsprestaties (gevolg) en innovatie (oorzaak). Bij het zoeken naar deze causaliteit is rekening gehouden met een wisselwerking tussen presteren en innoveren: ”presteren bedrijven beter omdat zij innoveren, of is de relatie niet andersom”. Nevenstaand de link naar het gehele onderzoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.