Incentives in de bouw

– Voor u gelezen, afstudeerscriptie van R. Wesel, TU Twente –

Dit afstudeeronderzoek richt zich op incentives in de relatie tussen Rijkswaterstaat Bouwdienst
en haar aannemers. De probleemsituatie is als volgt omschreven: ‘Als [1] Rijkswaterstaat Bouwdienst de aannemers vooral aanstuurt door straffen, terwijl [2] volgens theorie belonen een sterkere motivatie geeft dan straffen, dan [3] biedt gericht inzetten van beloningen een potentieel aan verbetering van de resultaten in projecten.’ In veel projecten blijken momenteel de afgesproken resultaten niet gehaald te worden binnen de vooraf gestelde contractuele voorwaarden. Dat komt met name door het tussentijds wijzigingen van eisen van de opdrachtgever, onvoorziene omstandigheden, te laag ingecalculeerde risico’s, het verstrekken van onjuiste informatie en opportunisme van beide partijen. Dit afstudeeronderzoek rijkt concrete incentives aan waarmee Bouwdienst Rijkswaterstaat haar aannemers kan belonen, of waarmee de aannemers Rijkswaterstaat Bouwdienst kunnen belonen. Deze incentives
leveren een positieve bijdrage aan het functioneren van zowel Rijkswaterstaat Bouwdienst als
aannemers in projecten. Nevenstaand de link naar het gehele rapport.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.