Mutatieloos bouwen

– Voor u gevonden het afstudeeronderzoek van Sven Kroos in opdracht van Heijmans te Rosmalen –

Door middel van een onderzoek is informatie verzameld om uiteindelijk een oplossing te creëren voor het probleem dat in het vooronderzoek is geconstateerd: ‘wijzigingen tijdens de uitvoering’. Het project wat daarbij gediend heeft als onderzoeksproject is het ‘Nationaal Militair Museum’ in Soesterberg. Dit project is in het najaar van 2014 beschikbaar gesteld en heeft vanaf 13 december 2014 zijn deuren geopend voor het publiek. Gedurende het onderzoek is het voorbereidingsproces van dit project onderzocht.

Uit het vooronderzoek is gebleken dat in het voorbereidingsproces een aantal knelpunten voorkomen waardoor tijdens de uitvoering wijzigingen moeten worden doorgevoerd. In het geval van een project waar de UAV-GC (Uniforme Administratieve Voorwaarden – Geïntegreerde Contracten) van toepassing is en de opdrachtnemer verantwoordelijkheden heeft van ontwerp tot uitvoering tot exploitatie is een vlekkeloos uitvoeringsproces gewenst. Fouten in het ontwerp die leiden tot wijzigingen in de uitvoering zijn namelijk voor rekening van de opdrachtnemer, omdat deze zelf verantwoordelijk is geweest voor dit ontwerp. Het verbeteren van het voorbereidingsproces zal uiteindelijk dus leiden tot een verbetering van het uitvoeringsproces en reductie van de extra kosten die gemaakt worden ten gevolge van wijzigingen tijdens de uitvoering. Daarom is na het onderzoek een verbeter voorstel gemaakt voor het voorbereidingsproces. Er is een toelichting gegeven op dit heringerichte voorbereidingsproces waarbij duidelijk wordt gemaakt hoe het proces gebruikt moet worden om mutatieloos te kunnen bouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.