Partnerkeuze bij gebiedsontwikkeling

– Voor u gevonden een publicatie van NEPROM –

In aansluiting op de ‘Reiswijzer Gebiedsontwikkeling’ van 2011 is nu ‘Houd het simpel, met vlag en wimpel’ gemaakt. Deze nieuwe handreiking is in het bijzonder gericht op de partnerkeuze bij gebiedsontwikkeling. Naast de juridische aspecten die in de ‘Reiswijzer Gebiedsontwikkeling’ de aandacht kregen, biedt deze handreiking nu, in het geval gemeenten ervoor kiezen marktpartijen uit te nodigen om grond of vastgoed te ontwikkelen, handvatten voor een verstandige partnerkeuze. Het kunnen kiezen van een partner zal vaak eigendom van de gemeente over grond of vastgoed vergen.

Partnerkeuze zonder zeggenschap is niet uitgesloten, maar vergt wel duidelijke afspraken. Het is goed dat deze handreiking hier aandacht aan besteedt. Kiest een gemeente voor ontwikkeling met een marktpartij als partner, dan scheppen de aanbevelingen in ‘Houd het simpel, met vlag en wimpel’ gunstige voorwaarden voor een hernieuwde, kleinschaliger en meer organische gebiedsontwikkeling. Nevenstaand de link naar de gehele publicatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.