Partnerselectie ketensamenwerking: succesfactoren en leerpunten

– Voor u gevonden een rapportage van de regieraad en Wonen Limburg –

In korte tijd is bij Wonen Limburg het roer omgegaan. Wat het resultaat daarvan is, valt natuurlijk pas te zeggen als er een jaar of langer ervaring is opgedaan met de nieuwe manier van werken. Maar over de vernieuwende wijze van partnerselectie waren direct na de selectieprocessen al duizend meningen te horen. Reden voor de Regieraad Bouw Limburg om samen met Wonen Limburg de gevolgde procedure eens kritisch tegen het licht te houden. Wat is goed gegaan en wat had beter gekund? Niet om met de vinger te wijzen, maar om ervan te leren voor de vormgeving en uitwerking van toekomstige soortgelijke ketensamenwerkingstrajecten.
Voor de partijen die deel uitmaakten van deze aanbesteding, maar ook voor partijen die bij andere, soortgelijke aanbestedingen betrokken zijn aan opdrachtgevende of opdrachtnemende zijde. Brink Groep is opdracht gegeven om deze evaluatie uit te voeren. Opdrachtgever hiertoe waren Wonen Limburg en de Regieraad Bouw Limburg gezamenlijk.

Er is daarbij zowel vanuit een expertmatige blik gekeken, maar ook de beleving van partijen heeft een belangrijke rol gespeeld. Uiteindelijk heeft dit onderzoek geresulteerd in een lijvig rapport. Maar tevens een rapport met een duidelijk kern, in de vorm van ‘Tips’ en ‘Tops’. Aanbevelingen dus, over wat goed is gegaan en wat beter kan. Deze kern wordt op pagina 6 weergegeven. Door onderstaand op de figuur te klikken wordt u doorgelinkt naar de gehele rapportage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.