Sociale innovatie in de logistiek

– Witboek van de Manpower Groep voor u gevonden op internet, met leerpunten voor de bouw –

Als de logistieke sector haar groeikansen wil verzilveren, moet zij innoveren. Bijvoorbeeld door nieuwe diensten aan te bieden en processen anders te organiseren. In veel van deze innovaties speelt technologie (ICT) een dominante rol. Denk aan papierloos vervoeren en de noodzaak om informatie uit te wisselen met ketenpartners. Om deze innovaties goed te laten slagen, is het essentieel dat bedrijven ook in sociaal opzicht innoveren. Sociale innovatie is een vernieuwing in de arbeidsorganisatie en in arbeidsrelaties die leidt tot betere prestaties van de organisatie en ontplooiing van talenten. Deze definitie maakt sociale innovatie tot een breed begrip. In de praktijk wordt het ‘platter maken’ van de organisatie eronder verstaan, evenals het benutten van de kennis en creativiteit die op de werkvloer aanwezig zijn. De gedachte achter sociale innovatie is heel eenvoudig: wie het weet, mag het zeggen. En meestal zijn dat de mensen die het werk doen. Zij weten immers vaak zelf als geen ander hoe dat slimmer georganiseerd kan worden. Voor managers die er oog voor hebben, ligt er dan ook goud op de werkvloer. Nevenstaand de link naar de publicatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.