Building Information Model (BIM) based process mining

Voor u gevonden op internet, de master thesis van Stijn van Schaijk (Eindhoven University of Technology)

Onderzoek in de bouw sector in Nederland heeft aangetoond dat fouten in de planning, vooral afwijkingen in de planning, faalkosten veroorzaken tijdens bouwprojecten. Een meer realistische planning zou de oplossing moeten bieden voor dit probleem. Planningen voor bouwprojecten worden gemaakt met kennis en inzichten die zijn ontstaan gedurende eerder uitgevoerde projecten. Om inzicht te krijgen in het verloop van bouwprojecten worden ze gemonitord door bouwbedrijven. Interviews met experts uit de praktijk hebben aangetoond dat de systemen om te monitoren vooral zijn gebaseerd op hand geschreven notities. Ondanks dat men beseft dat monitoren belangrijk is zijn de huidige observatie systemen duur, tijd rovend, en foutgevoelig. Daarom wordt het monitoren zelden goed uitgevoerd en wordt de verzamelde data weinig gebruikt. Dit resulteert in het verbeteren van bouwprocessen op basis van gevoel, in plaats van op feiten gegenereerd uit accurate data. Via nevenstaande link kunt u de Engelse thesis downloaden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.