Agile organisaties hebben de toekomst. Maar hoe krijg je de boel in beweging?

Agile organisaties hebben volgens ons de toekomst. Maar als volgens de complexiteitstheorie de toekomst als het ware uit zichzelf ontstaat en lineaire interventies in organisaties vaak onzeker en onvoldoende effectief zijn, is ‘niets doen’ dan de enige optie om de agility van een organisatie als het ware spontaan te laten ontstaan?

Een laissez-faire-benadering gaat volgens ons niet werken. Er is een bepaalde set aan regels nodig (in de complexiteitstheorie fitnesscriteria genoemd) om een complexe organisatie succesvol te laten opereren. Aan de hand daarvan weten medewerkers of zij – in interactie met anderen – de gewenste bijdrage leveren. Een dergelijke manier van managen van complexe organisaties is een belangrijke factor om de agility te vergroten. Met ons zogeheten Propeller-model kunnen organisaties hiervoor de juiste creëren.

Het Propeller-model biedt een raamwerk voor het vergroten van agility in organisaties en is gericht op het in beweging krijgen van organisaties door een continue strategische dialoog in combinatie met agile talentmanagement. Deze versterken elkaar en hebben als doel om iedereen in de organisatie te ‘alignen’ met de strategie en de organisatie klaar voor de toekomst te maken. De verschillende onderdelen zijn in onderlinge samenhang gepositioneerd op de vierbladsschroef, zoals op de vorige pagina’s weergegeven. Nevenstaand vindt u de link naar het gehele artikel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.