Stappenplan Regisserend Opdrachtgeverschap

‘- Voor u gevonden op Internet, een publicatie van Aedes en TNO –

 

Regisserend opdrachtgeverschap leidt tot beter resultaat tegen minder kosten. Uit de praktijk en uit onderzoek is gebleken dat dit bij onderhoudswerkzaamheden bijvoorbeeld kan leiden tot besparingen van 20 procent op de directe en 50 procent op de indirecte kosten in vergelijking met een traditioneel bouwproces. Het ontwerptraject
wordt bijvoorbeeld niet uitgewerkt door de opdrachtgever en vervolgens opnieuw door de aannemer. Het is mogelijk kortere doorlooptijden te realiseren en een hogere kwaliteit doordat er meer afstemming plaatsvindt dan alleen tijdens het inkoopmoment. Ten slotte zal de klanttevredenheid stijgen, doordat niet alleen de eigen organisatie de klant centraal stelt maar de partner op eenzelfde wijze leert te werken.

De implementatie van regisserend opdrachtgeverschap leidt tot een professionelere organisatie. Maar het inkoopproces wijzigen vergt een integrale ontwikkeling, iedere afdeling en managementlaag zal de regisserende rol eigen moeten maken. Door deze ontwikkeling op een praktische wijze vorm te geven is het mogelijk strategische organisatieplannen in één dag op te stellen en door het jaar heen op te sturen. Met een focus op de eigen activiteiten en een focus op de klant kan de corporatie daarbij effectief en efficiënt regisseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.