Programma Nyenrode Executive Platform Ketensamenwerking 2019

Nyenrode New 2019

Het Executive Platform Ketensamenwerking is bedoeld voor directeuren en bestuurders van alle schakels uit de GWW, infra en B&U sector die betrokken zijn bij en/of plannen hebben tot verbetering van de samenwerking met externe partners in de bouwkolom. Hierbij moet men denken aan eindverantwoordelijken binnen corporaties, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, gemeenten maar ook aan bouwondernemingen, installateurs, leveranciers, architecten etc.

Deelnemers tot op heden (40).

Welkom: Breman Zwolle BV, Portaal, Welbions, IJbouw, Aalberts Bouw bv, Ahold Real Estate & Construction, BAM Wonen Utrecht en Noordoost, Bebouw Midreth BV, Bosch Thermotechniek B.V. (2x), Breman Installatiebedrijf, Breman Woningbeheer Zuid, De Alliantie, De Goede beter in vastgoedonderhoud, De Kernen, GroenWest, Hagemans Vastgoedonderhoud BV, Hemubo, J.P. van Eesteren B.V., Janssen de Jong OnderhoudPlus, Jorritsma Bouw B.V., Miedema Bouwmaterialen, Patina Dakdenkers BV, Slokker Bouwgroep BV, Stichting Thuisvester, SW BV, Talen Vastgoedonderhoud, Technische Unie, Van Son Onderhoud & Schilderwerken, VIOS, Weijman Vastgoedonderhoud, Wits Noord BV, Woningcorporatie Domijn, Woonkracht 10, Woonkwartier, Woonvizier, Woonwaard, Woonzorg, Ymere, Zaanderwijk.

Data en programma

Bijeenkomst 1: Donderdag 14 februari 2019 van 16:00 – 20:00 [geweest]

Thema: De 3de succesfactor van verduurzaming. De invloed van woningbouwprojecten met hoge energie-ambities op samenwerking en organisaties.

 Corporaties richten zich bij verduurzaming vaak op de technische en de financiële kant, maar er is nog een derde belangrijke, maar vaak onderbelichte, factor in het spel: de menselijke factor. Hoe ga je daar mee om? Wat betekent het voor de samenwerking tussen ketenpartners?

 • 16:30 – 17:30 prof. dr. Anke van Hal (Nyenrode) / professor Sustainable Building & Development en drs. Maurice Coen (Nyenrode / Stroomversnelling).
 • 17:30 – 18:15 Lopend buffet
 • 18:15 – 19:30 Tafeldiscussie, delen ervaringen en inzichten, definiëring do’s en don’ts.
 • 19:30 – 20:00 Terugkoppeling per tafel en reflectie door de spreker.
 • 20:00 Borrel en napraten.

 Bijeenkomst 2: Donderdag 11 april 2019 van 16:00 – 20:00 [geweest]

Thema: Hoe kun je door (of ondanks) je langdurig te committeren aan een aantal vaste ketenpartners komen tot sterk verbeterde prestaties komen op tijd, geld en kwaliteit.   

 • 16:30 – 17:30 Eugene Janssen (Woningcorporatie Oosterpoort) en Joep Burghouts (De Variabele) nemen u mee in de stappen die ze hebben moeten doorlopen om tot sterk verbeterde prestaties in de samenwerking te komen.
 • 17:30 – 18:15 Lopend buffet
 • 18:15 – 19:30 Tafeldiscussie, delen ervaringen en inzichten, definiëring do’s en don’ts.
 • 19:30 – 20:00 Terugkoppeling per tafel en reflectie door de spreker.
 • 20:00 Borrel en napraten.

Bijeenkomst 3: Donderdag 3 oktober 2019 van 16:00 – 20:00

Thema: 75% het innovatiesucces van organisaties wordt bepaald door sociale innovatie en fungeert als hefboom voor technologische innovatie. Innovatie wordt derhalve gezien als de belangrijkste uitdaging voor hedendaagse organisaties.

Het tegelijkertijd oog hebben voor innovatie én het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden blijkt echter een van de grootste obstakels voor het management van organisaties te zijn. Wat zijn de do’s en don’ts en hoe word je hierin succesvol? 

 • 16:30 – 17:30 prof.dr. Henk Volberda (Amsterdam Business School), professor of Strategic Management & Innovation
 • 17:30 – 18:15 Lopend buffet
 • 18:15 – 19:30 Tafeldiscussie, delen ervaringen en inzichten, definiëring do’s en don’ts.
 • 19:30 – 20:00 Terugkoppeling per tafel en reflectie door de spreker.
 • 20:00 Borrel en napraten.

Bijeenkomst 4: Donderdag 12 december 2019 van 16:00 – 20:00

Thema: Hoe er door vergaande standaardisatie maximaal gebruik gemaakt kan worden van leercurve effecten waardoor de kosten dalen en de kwaliteit verbetert. Hierbij zal worden stilgestaan bij de mate waarin standaardisatie nodig, mogelijk of wenselijk is. 

 • 16:30 – 17:30 Hilbrand Katsma (Van Wijnen Noord), directeur productie
 • 17:30 – 18:15 Lopend buffet
 • 18:15 – 19:30 Tafeldiscussie, delen ervaringen en inzichten, definiëring do’s en don’ts.
 • 19:30 – 20:00 Terugkoppeling per tafel en reflectie door de spreker.
 • 20:00 Borrel en napraten.

Deelnemen?

Mocht u willen deelnemen aan de platformbijeenkomsten, dan kunt u mij mailen (m.noordhuis@nyenrode.nl). Wij verzoeken u duidelijk aan te geven of dat u wenst deel te nemen aan de bijeenkomsten voor Executives of voor High Potentials. U ontvangt dan van mij een deelnamebevestiging en een factuur op naam van het platform ketensamenwerking.

De kosten die we in rekening brengen om deel te nemen aan de 4 bijeenkomsten voor Executives met diner, borrel en introduce bedragen € 1.600 per jaar. De kosten om deel te nemen aan 4 bijeenkomsten voor High Potentials met lunch, borrel en introduce bedragen €1.400 per jaar. Indien u later instapt betaalt u naar rato van het aantal bijeenkomsten dat nog in het onderhavige jaar resteert.

One thought on “Programma Nyenrode Executive Platform Ketensamenwerking 2019

 1. Pingback: Programma Platform Ketensamenwerking 2019 | Weblog Ketensamenwerking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.