Hoe Ymere het volhoudt met haar co-makers (en de co-makers met Ymere)

‘- Voor u gevonden op Internet –

Na jarenlang werken aan de implementatie kan ik uit het artikel halen dat de onderliggende bedrijfskundige principes voor zover ik dat kan herleiden, worden ingevuld en dat dat resulteert in een win-win voor zowel opdrachtgever, bouwers en ook de gebruikers. Ketenverlenging en continu verbeteren blijven de grote uitdagingen alsook het in stand houden van de teams. Mooi om te zien dat zelfs in tijden van economische voorspoed de partners niet vervallen in korte termijn denken en ook de opdrachtgever koersvast blijft. Ketensamenwerking is niet even geïmplementeerd, lijkt (net zoals de theorie ons voorhoudt) te resulteren in duurzaam betere prestaties.

Woningcorporatie Ymere (77.000 woningen) werkt al sinds 2011 met co-makers en voegde begin februari 2019 HSB als extra bouwbedrijf toe. Een gesprek met alle co-makers en Ymere. “Te lief voor elkaar? Nee, we houden elkaar scherp.” Op de 17de verdieping van de ADAM Toren, met uitzicht op hun Amsterdamse huizen, wordt het glas geheven. HSB uit Volendam mag zich na wat proefdraaien officieel co-maker van Ymere noemen. Dura Vermeer, Thunnissen en Coen Hagedoorn Bouwgroepwaren dat al een tijdje en blijven het de komende vijf jaar ook. De sfeer is zo goed dat iedereen zich na afloop in de karaoke-lift propt op weg naar een restaurant om een broodje te eten. Ymere-directeur Viviane Regout had tijdens het toasten de band met de co-makers een latrelatie genoemd. Ze had wel eens gehoord dat iemand het vergeleek met een huwelijk, maar dat gaat haar te ver. “Het is een relatie die tegen een stootje kan. Nevenstaand de link de naar de rest van het artikel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.