Op zoek naar meerwaarde in de bouw

‘- Voor u gevonden op Internet –

Faalkosten zijn jaarlijks goed voor meer dan 5 miljard euro en zorgen voor heel veel
gedoe in de Nederlandse bouwsector, zo bleek uit onderzoek van ABN AMRO in het
voorjaar van 2019. Faalkosten zijn alle extra kosten die worden gemaakt om zaken te herstellen die niet volgens de specificaties zijn geproduceerd, of als zaken bij oplevering niet voldoen aan de verwachtingen van de klant. Uit het onderzoek kwam naar voren dat alle ketenpartners is de bouwsector over het algemeen goed weten dat er significante faalkosten zijn in hun eigen bedrijf. Ook hebben ze een goed idee wat de oorzaken zijn van het falen.

Dat zette ons aan het denken. Als partijen in de bouwketen de oorzaken van falen
weten te identificeren, weten ze dan ook welke ingrediënten nodig zijn om te
slagen? Hoe lever je bouwprojecten op tijd, in perfecte staat en binnen budget op? En
kijken private partijen hier anders naar dan publieke partijen? Het is tijd voor een nieuwe stap, een stap in de goede richting. In dit vervolgonderzoek gaan ABN AMRO, Duurzaam Gebouwd en RISNET niet op zoek naar faalkosten, maar naar de factoren achter structureel succes. We onderzochten zowel de visies van private als publieke partijen hierop. In welke zaken moet de bouwsector volgens hen zijn kostbare tijd, mensen en euro’s investeren om zonder gedoe projecten binnen de doelstellingen op te leveren? Met dit onderzoek willen wij de discussie binnen en tussen organisaties aanjagen met als doel om in de hele keten stappen te zetten om structureel succes te realiseren. Via de nevenstaande link kunt u het gehele onderzoek downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.